Vergoeding en verwijzing

Verwijzing ergotherapie

Wij werken merendeel op verwijzing van jouw huisarts of medisch specialist. Reden hiervoor is dat een verwijzing een voorwaarde is wanneer wij jou het beste op locatie kunnen ondersteunen, denk hierbij aan een bezoek bij jou thuis, op jouw werk of wanneer het om jouw kind gaat, op school.

Daarnaast kan een verwijzing ons meer achtergrondinformatie geven, wanneer je bijvoorbeeld bij ons komt na een ongeluk of met een medische indicering als ADD.

Ergotherapie blijft direct toegankelijk. Je kunt ons dus ook bezoeken zonder een verwijzing van jouw huisarts of medisch specialist.

Vergoeding ergotherapie

ErgoStart heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Hierdoor kunnen wij de behandeling rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar declareren.

De basiszorgverzekering vergoedt 10 behandeluren ergotherapie per kalenderjaar. Enkele zorgverzekeringen bieden extra uren in het aanvullend pakket. De polis van jouw ziektekostenverzekering biedt daarin meer inzicht. Indien je zelf de (verdere) behandeling bekostigt hanteren wij de volgende tarieven:

Behandeling per kwartier: €18,75 incl. BTW.

Behandeling per uur: €75,- incl. BTW.

Thuis toeslag: €25,- incl. BTW

DTE toeslag (Directe Toegankelijkheid) : €16,- incl. BTW