Uw ergotherapie tijdens de Corona maatregelen

Uw ergotherapie

tijdens de Corona maatregelen

Beste mensen,

Hoewel we helaas, uitsluitend bij medische noodzaak, fysieke behandelingen kunnen uitvoeren, staan wij uiteraard wel klaar voor u en/of uw kind.

Wij willen u informeren over de laatste stand van zaken omtrent ergotherapie en de behandelmogelijkheden naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Allereerst blijft de praktijk bereikbaar voor cliënten. Er is echter bepaald dat we terughoudend moeten zijn met face-to-face contact. Dit betekent dat zorg op afstand, bijvoorbeeld telefonisch of via videoconsult, de norm is tenzij er een strikte (medische) noodzaak bestaat om u en/of uw kind op de praktijk of in uw thuissituatie te behandelen. Uw behandelaar bepaalt of er voor u sprake is van ‘een strikte (medische) noodzaak’ en stemt dat als het nodig is af met de betrokken (huis)arts. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Deze regel is van kracht tot in elk geval 28 april 2020.

ErgoStart

Ook nu zijn wij er voor u en/of uw kind

Werkwijze

Bestaande cliënten

Voor onze huidige cliënten geldt dat u wordt of bent gebeld door uw behandelend Ergotherapeut. Zij zal samen met u zoeken naar een mogelijk alternatief voor uw behandeling. Denkt u hierbij aan:

  • U wordt behandeld via een videoconsult of telefonisch consult
  • In overleg wordt de behandeling voortgezet op de praktijk of in uw thuissituatie, zoals u dat gewend bent. Dit kan alleen wanneer er een strikte (medische) noodzaak is, de mening van uw Ergotherapeut is hierin leidend. En u geen gezondheidsklachten heeft
  • Wanneer bovenstaande opties in uw situatie niet mogelijk zijn kan er in overleg met u besloten worden dat uw behandeling kan worden uitgesteld tot minimaal na 28 april.
Werkwijze

Nieuwe cliënten

Intake en kennismaking

  • U kunt via de mail of telefonisch gewoon een afspraak maken voor een intake/kennismaking met onze Ergotherapeut(en)
  • U wordt dan op het afgesproken tijdstip gebeld door één van onze Ergotherapeuten voor het intakegesprek
  • N.B. U komt voor dit intakegesprek dus niet naar één van onze praktijken
  • Onze Ergotherapeut overlegt tijdens het intakegesprek op welke manier wij u, gedurende de huidige Corona maatregelen het beste kunnen helpen

Huidige behandelmogelijkheden

  • Telefonisch of via videoconsult
  • Op onze praktijk of in uw thuissituatie (alleen bij strikte (medische) noodzaak)

Of uw behandeling kan worden uitgesteld tot minimaal na 28 april.

Een uitgebreidere beschrijving van deze mogelijkheden vindt u onder het kopje ‘werkwijze bestaande cliënten’.

Wij zijn er voor u

Ook nu

De praktijk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar. Indien u de voicemail krijgt spreek duidelijk uw bericht in met naam en telefoonnummer en u wordt teruggebeld.

Wij wensen iedereen alle sterkte in deze onzekere tijd. Laten we met elkaar de maatregelen van het kabinet srikt opvolgen en op deze manier dit virus bestrijden.

 

Hartelijke groeten,

Anneke Schasfoort en Sabine Assen

Uw Ergotherapeuten van ErgoStart

Contact opnemen

Sabine Assen

Baby’s en kinderen
M. 06 1346 2321

Liever mailen?
Anneke Schasfoort

Volwassenen
M. 06 2246 0973

Liever mailen?