Specialisaties

Meer toegevoegde waarde vindt u in

Onze specialisaties

Chronische pijn en vermoeidheid

Omdat chronische pijn- en vermoeidheidsklachten aan de buitenkant niet altijd zichtbaar zijn, lopen veel patiënten tegen onbegrip en ongeloof uit hun omgeving aan.

Ergotherapie helpt om een passende balans voor u te vinden en geeft u handvatten om hierover op een positieve wijze met uw omgeving te communiceren. Dit doen wij o.a. door samen met u die activiteiten ‘weer’ op te pakken, waar u energie van krijgt, waardoor u uiteindelijk beter met uw klachten kunt omgaan.

Lees meer
Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Hersenletsel heeft een enorme impact op het leven van de patiënt en zijn/haar naasten, het zet levens op zijn kop. Met ergotherapie kunnen patiënten en hun omgeving geholpen worden om met passende handvatten (zoveel mogelijk) zelfstandig te leven.

Waar nodig door samen nieuwe manieren te leren om handelingen en activiteiten uit te voeren.

Bijvoorbeeld na een beroerte, TIA, trauma, hersentumor, -kneuzing of vliesontsteking of een zuurstoftekort.

Lees meer
Executieve functies (bijv. concentratie en planning)

Executieve functies zijn bij kinderen al vroeg waar te nemen in de dagelijkse activiteiten als bijvoorbeeld op je beurt wachten in de klas, één of twee aanwijzingen onthouden om een spel te spelen of je speelgoed opruimen op een vaste plek.

Merkt u dat meerdere van dit type activiteiten bij uw kind moeilijk gaan? Zich langzamer ontwikkelen dan bij leeftijdsgenootjes? Of krijgt u signalen van de leerkracht van uw kind? Dan kan ergotherapie uitkomst bieden.

Lees meer
Sensorische integratie (prikkelverwerking)

Elke dag, elk uur, elke minuut nemen onze zintuigen waar, dat kan een geluid zijn, een geur, een smaak of licht.

Soms hebben onze hersenen moeite om al deze waarnemingen te verwerken of komen ze met te veel tegelijk, waardoor je overprikkeld raakt, vermoeid wordt, emotioneel of hoofdpijnklachten ervaart.

Ergotherapie kan middels sensorische informatieverwerking (SI) handvatten geven om beter te leren omgaan met het verwerken van prikkels.

Lees meer
Path Created with Sketch.
Bel Sabine (Baby's, kinderen)
06 13 46 23 21
Bel Anneke (Volwassenen)
06 22 46 09 73