Wij zijn team ErgoStart

Over ons

Onze jarenlange ervaring in de revalidatiezorg, de liefde voor ons vak, openheid en het altijd denken in mogelijkheden. Deze zorgen ervoor dat wij in staat zijn om jouw vraag te begrijpen en samen met jou vast te stellen wat het juiste is om te doen. Immers elke situatie en elke cliënt is uniek. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij je bij ons op jouw gemak voelt. Dat we open en in een veilige omgeving in gesprek kunnen over jouw vragen en/of lichamelijke en emotionele klachten.

Door deze aanpak ben je bij ons verzekerd van persoonlijke aandacht, betrokkenheid bij jou als mens en professionele zorg op maat.

N.B. Wij adviseren en ondersteunen ook wanneer het om het kiezen, aanvragen en gebruik van hulpmiddelen gaat.

Zodat je wanneer dat nodig is een hulpmiddel ontvangt dat bij jou past en waar je goed mee overweg kan.

Voor wie zijn wij er?

ErgoStart is er voor iedereen. Wij begeleiden baby’s, kinderen en volwassenen. Hierbij richten wij ons niet alleen op de cliënt zelf, maar ook op de mensen daar omheen, zoals ouders, partners, leerkrachten, mantelzorgers, collega’s of hulpverleners. Wij verzorgen ergotherapie in Twente vanuit onze drie locaties in Oldenzaal.

Immers bij ergotherapie is de omgeving waarin de hulpvragen zich voordoen een belangrijke factor. Wij werken daarom in de meeste gevallen bij voorkeur op locatie. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij jou thuis, op het werk, op school, op straat in jouw wijk of in de supermarkt.

Onze ergotherapeuten

Even voorstellen

Volwassenen

Anneke Schasfoort

Contact opnemen?
M. 06 22 46 09 73

Graag stel ik mij kort aan je voor. Mijn naam is Anneke Schasfoort en ik woon met mijn man en drie kinderen in Oldenzaal. Direct na mijn afstuderen, aan de Hogeschool voor de opleiding tot ergotherapeut in 1998, ben ik werkzaam geweest in de revalidatiezorg.

Sinds 2010 ben ik samen met collega ergotherapeut Sabine Assen gestart met onze eigen praktijk ErgoStart in Oldenzaal. Ik zie in de praktijk vooral volwassenen, waarbij mijn specialisatie ligt in het behandelen van cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH), chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten, long COVID, prikkelverwerkingsproblematiek en patiënten met burn-out/bore-out klachten.

Meer over Anneke

Baby's en kinderen

Sabine Assen

Contact opnemen?
M. 06 13 46 23 21

Mijn naam is Sabine Assen. Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Oldenzaal. Ik heb aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de opleiding tot ergotherapeut gevolgd. Direct na mijn afstuderen in 1996 ben ik gaan werken als ergotherapeut in het revalidatiecentrum Het Roessingh. Bij het Roessingh heb ik mij mogen specialiseren in het behandelen van cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Daarnaast heb ik binnen het Roessingh veel verschillende ervaringen opgedaan bij orthopedie- en de kinderafdeling evenals in het MST ziekenhuis.

Meer over Sabine

Volwassenen

Marijke Bijvank

Contact opnemen?
M. 06 38 62 78 18

Mijn naam is Marijke Bijvank. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Oldenzaal. Ik heb aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) de opleiding tot ergotherapeut gevolgd. Na afronding van mijn opleiding in 2012 heb ik binnen diverse settingen (Eerstelijns, ziekenhuis, revalidatiecentrum) gewerkt waarvan het grootste deel binnen het Roessingh, centrum voor revalidatie. In 2022 ben ik gestart bij ErgoStart, praktijk voor ergotherapie.

Ik zie in de praktijk vooral volwassen waarbij mijn specialisatie ligt in het behandelen van cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en burn-out/bore-out klachten. Daarnaast ben ik geschoold tot cognitief revalidatietherapeut (CPCRT).

Meer over Marijke

Baby's en kinderen

Wies Wigger

Contact opnemen?
M. 06 38 62 78 22

Mijn naam is Wies Wigger. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Oldenzaal. Ik heb aan de Hogeschool Zuyd de opleiding tot ergotherapeut gevolgd. Na mijn afstuderen in 2000 ben ik gaan werken als ergotherapeut bij de Ziekenhuis Groep Twente. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in de neurorevalidatie en het begeleiden van (jong) volwassenen met somatisch onbegrepen lichamelijke klachten, chronische pijn en vermoeidheid. Daarnaast was ik samen met een aantal collega’s verantwoordelijk voor diverse arbovraagstukken in het ziekenhuis. Nadat ik in 2007 een SI-opleiding (Sensorische Informatieverwerking) heb gevolgd ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in het werken met kinderen.

Meer over Wies
Een hoge klanttevredenheid en goede beoordeling vinden wij belangrijk

Onze keurmerken