Burn-out, bore-out en/of stressklachten?

Iedereen ervaart wel eens stress of een gevoel van uitputting maar wat als deze langdurig aanhoudt en je jouw dagelijkse activiteiten uiteindelijk steeds minder goed kunt uitvoeren of zelfs niet meer kunt uitvoeren? Langdurige stress en uitputting kunnen er toe leiden dat je in een burn-out terecht bent gekomen.

Wat kan de ergotherapeut hierin betekenen?

Een ergotherapeut is een specialist als het gaat om het opnieuw (aan)leren van dagelijkse activiteiten. Dit doet zij door de wijze waarop jij jouw dagelijkse activiteiten uitvoert en zou willen uitvoeren samen met jou in kaart te brengen. Het inzichtelijk maken welke activiteiten veel en/of minder energie kosten is daar een belangrijk onderdeel van. Op deze wijze werkt de ergotherapeut samen met jou aan de gewenste verandering.

De behandeling

De behandeling richt zich er op dat je in staat bent jouw energie beter te verdelen en er een balans ontstaat tussen inspanning en ontspanning en/of een balans tussen werk en privé. De behandeling geeft inzicht in het ontstaan van jouw klachten, mogelijke valkuilen en hoe je hier beter mee om kunt gaan. De behandeling biedt vooral praktische handvatten en wordt volledig afgestemd op jouw dagelijks leven (thuissituatie, werken/dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten), waardoor je direct aan de slag kan.

Aan het einde van het traject ben je in staat om vroegtijdige signalen van onbalans en overbelasting te herkennen en heb je voldoende praktische tips om toekomstige (overbelastings)- klachten bij te sturen en/of te voorkomen.

Een hoge klanttevredenheid en goede beoordeling vinden wij belangrijk

Onze keurmerken