Wanneer ergotherapie?

De geboorte en ontwikkeling van een pasgeboren kind blijft een wonder. Jij als ouder wilt daarbij de beste ondersteuning en zorg geven, zodat jouw kind zich goed kan ontwikkelen en gelukkig wordt.

Zodra je merkt dat jouw baby of peuter zich niet ontwikkelt op de wijze, zoals dat zou moeten of het kost jou als ouder moeite om de juiste ondersteuning en zorg te geven, dan kan dat onrust veroorzaken. En dat is logisch.

Wij als ergotherapeuten kunnen helpen.

Wat zijn de signalen?

Om je een beeld te geven van het type (hulp)vragen waarbij ergotherapie kan helpen, onderstaand een aantal signalen waarop je kan letten.

Jouw baby of peuter, heeft moeite met:

  • Slapen
  • Eten en drinken
  • Wassen of douchen
  • Aankleden
  • Tot het spel komen
  • Zitten (in een kinder-/autostoel, buggy of fietszitje)

Jouw baby of peuter:

  • Reageert overgevoelig op aanraking, geluid, bewegen, stoffen van kleding of licht
  • Huilt overmatig en is moeilijk te troosten
  • Is vaak boos of bedroefd

Jij ervaart de dagelijkse zorg voor jouw baby of peuter als niet vanzelfsprekend, moeilijk of zelfs ondoenlijk

Jouw baby of peuter is geboren met een lichamelijk en/of geestelijke beperking, als bijvoorbeeld het Syndroom van Down.

Onze specialisaties

Wanneer starten met ergotherapie?

De ervaring is dat het tijdig starten van ergotherapie een positieve uitwerking heeft op de ontwikkeling van jouw kind.

Wanneer je twijfelt?

Wij begrijpen dat het lastig voor jou als ouder kan zijn om te beoordelen of jouw kind ergotherapie nodig heeft of gewoon wat meer tijd om zich bepaalde vaardigheden eigen te maken. Ook is het heel normaal wanneer jij je opgelaten voelt als jezelf de zorg voor jouw kind als moeilijk ervaart. Wij weten dat jij als ouder het liefste ziet dat jouw kind zich goed kan ontwikkelen en gelukkig is, zodat je samen kunt genieten.

Aarzel niet om gewoon eens langs te komen voor een oriënterend gesprek, zodat je de sfeer op onze praktijken kunt proeven. We kunnen kennismaken en vrijblijvend in gesprek gaan over jouw zorgen en hoe wij daarbij kunnen helpen.

Jouw kind heeft aangepast meubilair nodig

Wanneer regulier meubilair niet toereikend is voor jouw kind, kunnen wij jou begeleiden en adviseren bij de aanvraag van voorzieningen. Denk hierbij o.a. aan het kiezen van het passende meubilair, het gebruik ervan en zeker ook het aanvraagtraject zelf.

Mijn dochtertje van bijna 1 heeft moeite met inslapen en doorslapen. Er is veel strijd met haar. Ze eet slecht en ze heeft het juist zo nodig. Ook het douchen geeft vaak veel gekrijs en gegil. Het is moeilijk om dit zo vol te houden. De ergotherapeut heeft samen met mij de prikkelverwerking van mijn dochter in kaart gebracht en tips gegeven over hoe ik mijn dochter het best kan verzorgen. Hierdoor heb ik een beter inzicht in de manier waarop mijn dochter prikkels verwerkt, waardoor ik meer grip heb op haar gedrag/reactie en hoe dit in relatie staat tot het alledaagse. Ze slaapt nu makkelijker in en beter door. Ook eet ze aanzienlijk meer en komt ze makkelijker tot spelen. Ik heb eindelijk weer het gevoel dat mijn dochter goed in haar vel zit en ik dus ook. Ik ben blij!

– Mama van Indy

Een hoge klanttevredenheid en goede beoordeling vinden wij belangrijk

Onze keurmerken

Path Created with Sketch.
Bel Sabine (Baby's, kinderen)
06 13 46 23 21
Bel Anneke (Volwassenen)
06 22 46 09 73